Bara Eiendom sparer miljøet

SPARER MILJØET FOR 162 000 KG CO2-UTSLIPP VED BRUK AV  FJERNVARME VED OPPFØRING AV BYGG

 

Bara Eiendom har i samarbeid med Constructa Entreprenør besluttet at fjernvarme skal tas i bruk under oppføringen av neste byggetrinnet i Kronstadparken. Dette gir et betydelig utslag for miljøet.

"Vinkelen" er det største kontorbygget som oppføres i Kronstadparken så langt og ferdigstilles november 2019. Bygget vil, på lik linje som de andre nybyggene i Kronstadparken, benytte fjernvarme som oppvarming av bygget. Det som er spesielt i dette tilfellet er at byggherre har krevd at fjernvarme også skal tas i bruk under oppføring, og benyttes nå som byggvarme og byggtørk. Her benyttes det vanligvis dieselaggregater som forurenser mye.

 
Christoffer Larsson fra Constructa viser frem luftblåseren som er utplassert i hver etasje. Han er er fornøyd med å benytte fjernvarme på byggeplass.

Stor miljøgevinst

- For å få dette til må man planlegge riktig for at fjernvarmerørene legges til byggeplassen tidlig nok.  Fjernvarme er både billigere og en stor fordel for miljøet sier Kari Saarisilta, Markedssjef i Constructa Entreprenør.

Fjernvarme er et sentralvarmeanlegg som forsyner en bydel eller flere bygg med varme og varmt tappevann. Fjernvarme er en fleksibel plattform. Uansett hvilken energikilde det blir mest overskudd av eller mest miljøvennlig å bruke i fremtiden, vil alle klare å varme opp vann. Kilde: bkk.no

Fjernvarmerørene kommer inn i kjelleren av  det fremtidige kontorbygget, og er restenergi fra forbrenningsanlegget i Rådalen.

Bruken av fjernvarme gir en enorm miljøgevinst bekrefter BKK. -Ved bruk av fjernvarme som byggtørk sparer Bara Eiendom 162000 kg co2-utslipp, noe som tilsvarer 9 person biler på tomgang i ett år.

Miljøstiftelsen Zero ønsker et forbud mot fossilt byggtørk, og mener byggherrer må gå foran med å stille strengere miljøkrav- Det er ingen tvil om miljøgevinsten, sier Ingvild Kilen Rørholt ( Rådgiver i Zero) til NRK.

BKK annonserer at de ønsker seg flere entreprenører som Constructa og utbyggere som Bara Eiendom og samarbeidspartnere som Norsk Fjernvarme og BIR for å nå regjeringens mål om fossilfrie byggeplasser innen 2025!

-Det er god kapasitet på anlegget, meddeler Martin Horne fra BKK til NRK, og oppfordrer sammtidig til at flere skal benyttes seg av den energien de har tilgjengelig.

Du kan høre saken fra NRK her!