Første spadetak for «Buen»

Første spadetak for «Buen»

Mens Vinkelen er i ferd med å ferdigstilles, setter Bara Eiendom spaden i jorden for det neste kontorbygget; Buen, som representerer det 5. byggetrinnet i utviklingen av Kronstadparken.

– Mottagelsen Vinkelen fikk i markedet har vært over all forventning, og er nå fullt utleid. Vi vedtok derfor byggestart på Buen og startet grunnarbeidet i begynnelsen av september, sier Ingse Galtung Døsvig, adm.dir i Bara Eiendom.

Bara Eiendom vedtok å bygge Vinkelen med bare én leietaker, noe som  har vist seg å være riktig strategi. Tendensene til at kundene starter leiesøket senere enn bransjen tidligere har vært vant til, gjør at man må ta større sjanser innen eiendomsutvikling.

Buen har fått sitt navn av byggets form som er et resultat av tomt og veikurvatur i krysset mellom Fjøsangerveien og Edvard Griegs vei. Bygningsvolumet består av to sammenbygde elementer; ett vertikalt bygg på 7+1 etasje mot syd og ett horisontalt bygg på 4+1 etasje mot nord. Dette er basert på reguleringsplanens føringer som søker å skape spenning og variasjon mellom høyt og lavt ut mot trafikken i Fjøsangerveien.

                    Første spadetak i jorden ble tatt 05.september  Buen ferdigstilles årsskiftet 21/22

 

Nybyggets arkitektur er enkelt utformet med åpne reflekterende glassbånd omsluttet av en kraftig lys-pusset ramme i et muralt uttrykk. Arkitekt på prosjektet er OG Arkitekter og Constructa Entreprenør har totalentreprise på bygget.

Prosjektet er delt inn i to hovedfaser, første fase gjelder under bakken og skal ferdigstilles ca juni 2020, mens arbeidet over bakken estimeres å være ferdig i årsskiftet 2021/2022.

 

                                                                                                                                                                     Bygget får flotte uteområder med med beplantning, sittebenker og stemningsfull belysning.

 

Legger vekt på fellesfasiliteter

Buen’s totale areal er ca 14.000 kvm og skal utføres etter Breeam Excellent klassifisering. Ca 9.000 kvm  skal tilrettelegges for kontor og næringsvirksomhet.  Byggets 1. etasje vil blant annet inneholde kantine og en stor og romslig foaje. Under bakkenivå skal det etableres tre etasjer med parkering, samt garderobe og sykkelfasiliteter for leietakerne. Disse fasilitetene er blitt en del av standardkonseptet som tilbys alle leietakere i Kronstadparken, uavhengig av hvilket bygg man arbeider i. Det tilbys også felles møteromsfasiliteter som leietakere kan booke ved behov. Alt fra mindre styrerom til et auditorium med kapasitet til ca. 70 personer.    -Det er viktig for oss å kunne tilby et godt servicetilbud utover det å tilby moderne kontorlokaler. Vi har derfor valgt å dra dette litt lengre en mange andre, sier Døsvig og refererer blant annet til «Gartneriet», Bara’s nyåpnede kantine, eller husrestarant som de selv har valgt å kalle det.

 

Nysgjerrig på dette prosjektet?
Kontakt oss for en hyggelig prat!