Et pulserende forretningsområde

Et urbant forretningsområde hvor innovasjon skapes

Spennende synergier og byens beste jobblunsj gjør Kronstadparken til et helt unikt forretningsområde. Området har gått fra å være preget av industri til å bli en attraktiv bydel med variert arkitektur, gater og trivelige torg. Det er ingen tvil om at et pulserende byliv vokser frem langs Fjøsangerveien.

Kronstadparken har en helt spesiell plassering midt i byens knutepunkt, like sør for Danmarksplass. Her har du nærhet til alle bydelene og et fantastisk tilbud for både kollektivtransport og parkering.

Med et urbant og nyskapende miljø vokser det frem en helt ny bykjerne i Kronstadparken.

4000 arbeidsplasser

Ferdig utbygget vil Kronstadparken utgjøre cirka 95 000 kvadratmeter med næringseiendom og gi rom for 4 000 arbeidsplasser. I tillegg legges det til rette for boliger, butikker, bevertning og et variert servicetilbud i denne inspirerende og pulserende bydelen.

Utbygger i Kronstadparken, Bara Eiendom, presenterer et konsept som byr på mer enn bare kontorlokaler.

Det vi skaper her er et allsidig business-cluster. Vi ønsker bredde med gode aktører innen forskjellige bransjer, gjerne bransjer som ikke allerede er her. Innovasjon skapes når man har ulike bedrifter representert. I Kronstadparken har vi alt fra gründere til store konsern. 

Kristin Steinsland, markedsjef i Bara Eiendom

Skreddersydde drømmelokalet sitt

Adecco er en av leietakerne som er storfornøyd med å ha etablert seg i Kronstadparken. Etter en lang prosess på leting etter det rette lokalet, flyttet de inn i Kronstadparken for 2,5 år siden. Med alle fasilitetene, plasseringen og mulighetene i området ble valget enkelt.

– Vi bestemte oss for Kronstadparken da det åpnet seg en mulighet i Fabrikkgaten. Dette var et rålokale som ga oss friheten til å skreddersy den nye arbeidsplassen akkurat slik vi ville, sier Ingunn Vardøy, Facility Manager hos Adecco.

– Det har vært en fornøyelse å jobbe sammen med Bara Eiendom. De var tett på oss gjennom hele prosessen og kom med veiledning og gode løsninger underveis. Jeg må også få skryte av driftsavdelingen, de er på ballen med en gang og fikser alt. Det er en fryd for en fasilitetsstyrer som meg, legger Vardøy til.

Vardøys kollegaer, Siri Tislevoll-Bremnes og Kristin Lauritsen, jobber begge som avdelingsledere i bedriften og er heller ikke i tvil om at Kronstadparken var det riktige valget.

Vi kan ikke få det mer komfortabelt enn her. Det at vi har så fine og nye lokaler gjør det veldig kjekt å komme på jobb. I tillegg har vi gode møteromsfasiliteter, egen husrestaurant og kafé, parkeringshus og treningssenter, sier Lauritsen.

En av grunnene til at Adecco valgte Kronstadparken er den sentrale beliggenheten og de moderne løsningene. Området er et godt knutepunkt, uten at det ligger midt i sentrum.

– Det er viktig for oss at kontoret ligger sentralt, både for kunder og medarbeidere. Vi har mange kundemøter i løpet av en uke og da er det viktig med god parkering og tilgang til Bybanen. Sykkelgarasjen og garderobeløsningene er også helt geniale, sier Tislevoll-Bremnes.

Byens beste jobblunsj

I Kronstadparken får du det som må være byens beste jobblunsj i omgivelser som er minst like fantastiske som maten. Søtt+Salt er leietaker hos Bara Eiendom og driver begge husrestaurantene i Kronstadparken.

– Kantinen her er veldig bra, eller, det er ikke rettferdig å kalle det en kantine. Det er en husrestaurant. Vi har til og med en egen kaffebar, sier Lauritsen og ler.

I pandemien har det vært helt fantastisk å kunne komme hit én gang i uken og spise lunsj. Man får virkelig restaurantfølelsen. Alt fra lokalet til maten er skikkelig gjennomtenkt på alle måter, sier Vardøy fornøyd.

Det har ikke vært enkelt å skape gode relasjoner og samlingspunkter midt i en pandemi. Likevel ser Adecco store muligheter i å være en del av en næringsklynge som Kronstadparken.

– Det har ikke vært rom for å jobbe med felles aktiviteter på den måten vi ønsker i pandemien, men jeg tror absolutt det vil ta seg opp igjen snart. Når det er fint vær griller vi gjerne ute i lunsjen. Det har også vært snakk om felles lønningspils. Dette er ting som er med på å skape et godt fellesskap og nye forretningsmuligheter, sier Lauritsen.

Bergens første mattak

Buen er det neste bygget som blir ferdigstilt. Det buede bygget skal stå klart i april 2022 og skal huse blant annet Advokatselskapet Pind, Borea Asset Management og Rederiet Stenersen.

Byggets tak blir helt unikt og et viktig bidrag til en grønnere byutvikling. Her bygges Bergens første mattak, i kombinasjon med store flater naturtak. Frodige miljøer med selvdyrkede grønnsaker, insekthotell, bikuber og fuglekasser blir å finne på taket. Et stort utvalg spiselige vekster skal dyrkes frem og benyttes i Buens husrestaurant; Støperiet. Taket får også et oppholdsareal som kan benyttes av alle leietakere i Kronstadparken.

Markedssjefen i Bara Eiendom synes det er kjempespennende å være tidlig ute med å etablere mattak i Bergen:

Søtt + Salt som allerede driver husrestaurantene våre, skal være ansvarlig for driften av mattaket. De skal dyrke og høste 600 kilo grønnsaker til bruk i maten de serverer. Mer kortreist blir det ikke.

Er bedriften din på jakt etter nye lokaler og nysgjerrig på å etablere seg i Kronstadparken? Det er fortsatt ledige lokaler i nybygget Buen.