Destinasjon Kronstadparken

Destinasjon Kronstadparken

Nov 7, 2023

 Området på Kronstad har virkelig endret seg fra å være et industriområde til dagens moderne og pulserende bydel. Til nå har hovedfokuset vært å skape gode rammer for business med campusfeeling og gode synergier mellom byggene, men nå steppes gamet ytterligere opp. Kronstadparken skal ikke bare være en fantastisk plass å være på dagtid, det skal være "the place to be" også på kveldstid og i helgene. Vi tar en prat med Ingse Galtung Døsvig, administrerende direktør i Bara Eiendom for å høre mer om den spennende visjonen for området.

Mellom byggene kommer det er stort torg med gode møteplasser, bevertning og spiseplasser

Aktive bygulv og gode møteplasser 

- Målet er å skape en destinasjon; Et godt sted å være både hverdag og helg. Ved å legge til rette for butikker, bevertning og utadrettet virksomhet i første etasjene bidrar vi til å skape aktivitet og et trivelig miljø. Vi ønsker å skape en attraktiv møteplass forteller Ingse ivrig og fortsetter:  

- Vi er opptatt av hvordan omgivelsene påvirker oss og tror på at gode rom øker livskvaliteten. Vi vektlegger biologisk mangfold og gir ekstra plass til naturen i våre prosjekter. I drivhuset vårt dyrkes et mangfold av urter og spiselige blomster, mens på mattaket bugner det av grønnsaker, frukt og bær. De grønne oasene er til glede for både mennesker, dyr og insekter.  

Mellom Buen og Edvard Griegs vei 3 finner du Kronstadparkens handlegate. Her kan du handle de nydeligste blomsterbukettene hos Florentes Design eller ta turen innom møbelbutikken Sublim for inspirasjon og en god handleopplevelse. Fra nyttår åpner Drømmekjøkkenet ny butikk her, og på vårparten flytter Kanelsnurren inn i første etasje i Portalen. Aktive førsteetasjer bidrar til å sette Kronstadparken på kartet og det jobbes med å få inn nytenkende aktører som ser mulighetene i området.  

 

 

Kultur- og matopplevelser

Kultur og matopplevelser er en viktig del av Kronstadparken. Kunstverk, både små og store, pryder området og skal inspirere og utfordre alle som går forbi. I bakgården i Edvard Griegs vei pågår det en storstilt renovering. Snart kan du på nytt oppleve mesterverket "Mater Naturae" av Håkon Børs-Lind, et ti meter høyt veggmaleri som nå blir opplyst og omgitt av frodige bed, sitteplasser og et nydelig dekke av brostein og granitt. Noen kunstverk er enkle å oppdage, mens andre må du lete litt etter.  

 

Kunstverk av Signe Solberg 2022

 

Er du glad i moderne kunst er Høyersten Contemporary plassen for deg. Galleriet som eies og drives av Erlend og Simone Albæk Høyersten åpnet i april, og har allerede hatt flere imponerende utstillinger som har fått god respons.

Søtt + Salt driver tre husrestauranter med tilhørende kaffebarer i Kronstadparken og sørger for fantastiske matopplevelser til lunsj. Her kan også besøkende kjøpe seg en lunsj eller en kaffe og en enkel matbit hvis man er på farten. I forbindelse med det neste byggetrinn skal det utvikles til et stort og sentralt torg midt i Kronstadparken. Torget blir på mange måter selve hjertet i området; en hyggelig møteplass for kultur og gode smaksopplevelser.

- Vi jobber målrettet med å tiltrekke oss de rette leietakerne og konsepter som vi tror på. Vi ønsker aktører som kan tilby noe for de som bor og jobber her, men også de som besøker området på ettermiddag, kveld og helg. Å drive områdeutvikling er en oppgave som krever at man tenker langsiktig og at man har ambisjoner, også på vegne av byen som vi er så glad i.

Kronstadparken er virkelig i ferd med å bli en urban pulserende bydel, slik drømmen var allerede for 24 år siden da vi kjøpte oss opp i området. Vi har noen spennende år foran oss og gleder oss til fortsettelsen!

- Målet er å skape en destinasjon;
Et godt sted å være både hverdag og helg!

Ingse Galtung Døsvig

Et godt sted å være

Kronstadparken

Kronstadparken er et av Bergens største byutviklingsprosjekter. Her transformeres et gammelt industriområde til en pulserende ny bydel med et mangfold av spennende bedrifter og et variert servicetilbud. Lyst til å vite mer? 

 

 

Stående invitasjon

Gi oss et pling så tar vi en uforpliktende prat for å se om du passer inn hos oss.

500 kg spiselige vekster

100 000 lunsjer

12 kg honning

6 000 trepoengere

Byutvikling som begeistrer

Vi hjelper deg med å ta arbeidsplassen fra bra til best!
Bli bedre kjent med Bara Eiendom